ales damn vPozývame vás na degustáciu vín a ochutnávku výborného jedla, ktorá sa bude konať v reštaurácii Del Nicky dňa 9. novembra 2019. o 18:00

Někdy se ví, co Buh chystá... my máme tak rádi některé místa...

Mikulov, slnkom zaliaty kraj vína, úžasnej atmosféry, vône levandule.. Ako aj ja, tak aj mnoho mojich blízkych priateľov veľmi radi chodievame na južnú Moravu za touto atmosférou a dobrým vínkom. Kto už raz ochutnal zlatou medailou ocenený Ryzling od Filipa Mlýnka (Kráľ vín Čiech, či jeho Veltlín alebo Hibernal so zaltou medailou z AWC Vienna) najlepšie suché víno, tak vie, o čom píšem, hovorí Veronika Koperová, majiteľka reštaurácie Del Nicky.

Práve z tohto dôvodu sme sa rozhodli všetkým milovníkom kvalitného a vynikajúceho vína, priniesť niektoré ochutnať aj Vám. Na poslednom Vinobraní v Mikulove sme sa rozhodli pozvať k nám skúseného sommeliera a znalca tých najlepších vín, akým je Ing. Aleš Damm. Aké víno si zamilujete Vy, a ktorá chuť bude pre vás nezabudnuteľná, posúdite sami.

Západočech Ing. Aleš Damm, ktorý kedysi dávno stretol dievčinu z vinárského kraja a zamiloval sa nielen do dievčiny, ale aj do vína..fascinujú ho príbehy, kroré víno rozpráva, jeho rozmer, krása, ušľachtilosť, variabilita a múdrosť.. Vzdelával sa pod vedením jedného z najviac uznávaných kapacít vo svete moravského vína u pána Prof. Ing. Viléma Krause CSc pri Valtickej akadémii. Aj keď je študovaný inžinier ekonómie, najväčším jeho hobby je víno, ktoré nielen rád prezentuje vrámci súkromných akcií či ochutnávok vo svojom vlastnom vínnom sklípku v srdci Mikulova, pod značkou DWINE (čítame divajn, čo v preklade znamená BOŽský..Božské víno).

ales damn

mlynek filipOkrem vín od Filipa Mlýnka ochutnáme aj medailové vzorky z vinárstva Vinofol z Novosediel, ktoré je už roky pojem medzi znalcami vín alebo vínko z rakúskeho vinárstva PFAFFL. Je to súčastná hviezda Rakúska, získali mnoho najvyšších ocenení na súťažiach ako Vinár salónu, Rakuský vinár roku, zlato na Prague Wine Trophy.

K dobrému vínu neodmysliteľne patrí aj výborné jedlo. Vybrali sme pre Vás jedno z najlepších!

Keď sa usmievavý a nesmierne sympatický mladý muž Tomáš Tejbus rozhodol pustiť do vlastného podnikania, bol na slovenskom Olympe, alebo skôr Gerlachu gastroscény – pôsobil ako šéfkuchár v 5-hviezdičkovom Grand Hoteli Kempinski. Namiesto otvorenia vlastnej reštaurácie sa však rozhodol priniesť tradičné jedlá v atraktívnom prevedení priamo k ľuďom. A tak vznikol nápad kuchyne na kolesách s názvom Folks Food Truck a bistro s názvom Folks Bistro, kde vám pripravia „Jedlo ako doma“. Popri tom pomáha zavádzať nové trendy a kvalitu aj do iných prevádzok a občas ho môžeme zahliadnuť na obrázovkach televízie. Ako sám hovorí: „Dostal som sa do pozície, keď som v rámci slovenského hotelového sveta dosiahol maximum. Nemal som ambície opúšťať Slovensko, keďže ho mám rád, tak som hľadal nové výzvy doma. Snáď budeme preňho výzvou aj my tu v Čadci.

tomas tejbus

tomas tejbus kucharŠpičkový šefkuchár Tomáš Tejbus pripravoval špeciálne menu na svadbe Petra Sagana a v sobotu 9.11. pripraví aj Vám nezabudnuteľný gastronomický zážitok v podobe 5-chodové menu. Máme sa na čo tešiť!

A o skvelú zábavu sa nám postarajú dvaja skvelí muzikanti... gitarista z Čadca a husle prídu z Bratislavy. Avšak, to už si necháme ako prekvapenie tohto skvelého večera.

gitarista delnicky

Zažite jedinečný večer v skvelej atmosfére!

9. novembra 2019  o 18:00 v reštaurácii Del Nicky na Matičnom námestí (areál hotela Lipa)

facebook Del Nicky
instagram Del Nicky

Veronika Koperová
Del Nicky